Artisanale, pure kant-en-klaar klassieke fonds van Belfond hebben in korte tijd de weg naar de professionele - en thuiskeuken gevonden. Zonder artificiële smaakversterkers of kunstmatige additieven zorgen ze met hun zuivere smaak voor een uitzonderlijk resultaat. Omwille van de vraag naar soortgelijke fonds op basis van biologische grondstoffen stelde de drijvende kracht achter Belfond, Pieter Van den Berghe, eveneens een serie bio fonds op punt waarvan enkel oorsprong en eigenheid van de ingrediënten verschillen.

Controle

 “Het was niet eenvoudig om alle benodigde ingrediënten van biologische oorsprong te vinden,” aldus Pieter. “En jaarlijks worden we minimaal twee keer en onverwacht gecontroleerd door een certificeringsbedrijf om na te gaan of we op de juiste manier de ingrediënten van biologische oorsprong verwerken.”

Enkele biofonds uit het gamma:

Bio zalm

De recepten voor de bio fonds zijn veelal gelijklopend met die van de klassieke fonds. Ook voor de bio fonds worden grote hoeveelheden vis of vlees, groenten en kruiden gebruikt om een maximum aan smaak in de fonds te kunnen garanderen. De bio versie van visfumet wordt enkel gemaakt op basis van biologische gekweekte zalm. Dit is de enige bio vis die in voldoende mate aanwezig is. Voor de klassieke visfumet maakt Belfond gebruik van graten van witte platvissen zoals tarbot, griet en tong die stuk voor stuk volledig gereinigd worden om zo een pure smaak te bekomen. 

Bio groentefond

Het assortiment van Belfond wordt verder uitgebreid met een vegetarisch alternatief. De langverwachte biologische groentefond wordt gemaakt op basis van biologisch gekweekte groenten en kruiden. Het gebruik van biologische witte wijn zorgt voor extra smaak. Ook met deze nieuwe groentefond verbreedt Belfond zijn aanbod aan ambachtelijke fonds om aan de hoge kwaliteitsverwachtingen van de klanten te kunnen voldoen.