Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 gr gemengd gehakt (varken en rund)
  • 4 el gehakte dille
  • 1 kl karwijzaad
  • 3 el yoghurt
  • 1 ei
  • 2 el broodkruim
  • 50 cl room
  • 4 el veenbessenconfituur
  • peper en zout
  • boter en olijfolie
  • droge dille
  • 1 potje lamsfond Belfond 240 ml
  • 2 gekookte en geplette aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 kop melk
  • 1 kop bloem (liefst speltbloem) 
  • nootmuskaat
  • 1/2 knolselder 

 

Bereiding

Meng het gehakt met het ei, yoghurt, broodkruim, gehakte dille en karwijzaad en maak kleine gehaktballetjes. Doe wat olie en boter in een pan en bak de balletjes
bruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout. Blus met de fond, voeg de confituur en de room toe en laat nog 10 a 15 min garen. Werk af met droge dille.

Voor de aardappelpannenkoek meng je de eieren met de bloem en de melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg nu de geplette aardappelen toe.
Verhit wat olie in een pan en bak kleine pannenkoekjes.


Gebakken knolselder
Snij de knolselder in dobbelsteentjes en fruit ze op een zacht vuurtje in wat olijfolie. Kruid met peper en zout.

Plaats de balletjes, de aardappelpannenkoek en de gebakken knolselder op een bord en serveer er een heerlijke veenbessenconfituur bij.
 

Met dank aan Christine Van Imschoot voor het recept