Benodigdheden

  • 1 potje wildfond Belfond
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 100 ml rode porto
  • 100 ml rode wijn
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 stukje chocolade
  • 50g boter
  • Peper & zout

 

Bereiding

Bedek de bodem van een pan volledig met suiker en laat deze karamelliseren op een zacht vuurtje.

Voeg de porto, wijn en balsamico azijn toe samen met de tijm en laurie en laat dit inkoken tot de helft.

Vlees (welke men gaat serveren) bakken en uit de pan halen. Blus het aanbaksel van het vlees met de ingekookte saus en roer los.

Voeg de wildfond van Belfond toe en laat 1/3 inkoken.

Zeef de saus en dik eventueel in met wat maïzena. Voeg een stukje chocolade toe en laat het smelten in de saus.

Roer de koude boter onder de saus. Breng op smaak met peper en zout.