Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400gr stevige witte vis
  • 1 kg mosselen
  • 100 g mosselen
  • 3 potjes Belfond 240ml visfumet
  • 2 wortelen
  • 1 preistronk
  • 6 witloofstronken
  • 50 g boter
  • 2 eieren (enkel dooiers, het wit hebben we niet nodig)
  • 2 dl room
  • sap van ½ citroen
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • water

Bereiding

Schil de wortel en spoel de prei. Snij de wortelen, prei en 4 stronkjes witloof in kleine blokjes. Doe wat boter in een stoofpot en voeg de groeten toe. Overgiet de groenten met de visfumet en wat water en laat 20 minuten sudderen. 

Stoof de overige 2 stronken witloof aan. Bereid de mosselen en haal ze uit hun schelp. Breek de eieren en houd de eierdooiers apart. Deze meng je met de room. 

Snij de vis in stukjes en voeg ze toe aan de groenten met bouillon. Laat ze gedurende 2 minuten meesudderen en schep ze uit de soep. Leg de vis op een bord, schep de groenten uit de soep en voeg toe aan de vis. Leg daarbij het gebakken witloof en de mosselen. 

Voeg het eiermengsel toe aan de soep (zonder groenten of vis) en breng al roerend aan de kook. Eens het kookpunt bereikt, zet je het vuur uit, voeg je citroensap en peterselie toe en kruid je af met peper en zout. Giet een deel van de soep over de vis en groenten en werk af met garnalen.