Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 tomaten 
  • 3 wortelen
  • 1/2de witte selder
  • 80 gr rode linzen (geweekt)
  • 120gr spinazie
  • 1 ui
  • 20g bakboter
  • 40g yoghurt
  • 1 groentefond Belfond
  • 0,6l groentebouillon
  • 1cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • koriander (gemalen)
  • komijnpoeder
  • tijm
  • koriander
  • kurkuma (poeder)
  • 1/2de rode chilipeper
  • zwarte peper
  • zout

Bereiding

Maak de groentjes schoon. Snij de wortel in beetklare stukken, de selder in blokjes van max. 0,5 cm. Snipper de ui en de knoflook fijn.

Smelt een klont boter en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de wortel en selder toe en laat 10 minuten meestoven. Fruit de uien en de knoflook aan in wat boter. Voeg de wortelen en de selder toe. Laat 10 minuten stoven.

Schil de gember en snij het in fijne plakjes. Halveer de chilipeper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snipper vervolgens fijn in kleine stukjes. Snij tot slot ook de tomaten in beetklare stukken.

Voeg alles samen (inclusief de linzen) en kruid met peper, zout, tijm, koriander, gemalen kurkuma en komijn.

Blus het geheel met de fond en water en breng aan de kook. Laat het geheel een 10-tal minuutjes pruttelen.

Voeg na 10 minuten de spinazie toe en laat meegaren.

 

Schep de soep op een groot bord en dresseer met yoghurt en nog wat fijngehakte kruiden. 

Heerlijk met een vers stukje stokbrood