Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400gr Pasta naar keuze
  • 20 scampi's
  • 200gr verse spinazie
  • 2 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 potje kreeftenfond Belfond
  • 2el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper
  • zout

Bereiding

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout. Pel en snipper de look. Snij de spinazie in reepjes. Kook de pasta al dente. Vaak is dit 1 minuut minder dan aangegeven op de verpakking.

Doe de olijfolie in een pan en bak de scampi's met look. Blus met witte wijn en laat alles verdampen. Voeg de kreeftenfond toe en laat opkoken.

Voeg de spinazie er bij en roer goed door. Voeg de room toe en laat het geheel indikken. Kruid naar smaak met peper en zout.

Verdeel de pasta over een bord en schep de saus over de pasta. Smakelijk!