Benodigdheden voor 4 personen

  • 5 dl Belfond visfumet
  • 3dl witte wijn
  • 8 blaadjes zuring
  • munt
  • 1/2 bosje peterselie (plat)
  • 2 bosjes kervel 
  • 100gr spinazie
  • 1 teentje look
  • 2 uien
  • 1 kg paling (proper gemaakt zonder vel)
  • marjolein of palingkruid
  • boter
  • peper
  • zout

Bereiding

Paling in 't groen

  • 1 kg paling (gestroopt en schoongemaakt)

  • 2 grote sjalotten

  • 1 teentje look

  • 100 g spinazie

  • 2bussels kervel

  • ½ bussel platte peterselie

  • 1 bussel munt

  • 8 blaadjes zuring

  • enkele takjesmarjolein (het palingkruid)

  • 3 deciliters witte wijn

  • 5 deciliters visfumet

  • boter

  • peper

  • zout

 

Benodigdheden

Was de vis onder stromend water. Zorg dat alle bloedrestjes uit de buikholte verwijderd zijn. Snij de ui heel fijn. Pel de look en plet tot pulp.  

Plaats een grote, hoge pan op een zacht vuurtje en smelt wat boter. Stoof de uit en de look.

Snij de vis in gelijke moten (zonder staartstuk) van 6 cm.  Doe de vis in de pan en laat het meestoven met de look en de ui.

Voeg de witte wijn toe en laat even pruttelen. Voeg na 5 minuten de visfumet van Belfond toe en laat verder sudderen op een zacht voor voor ong 15min.

Maak ondertussen de kruiden schoon en verwijdere de taaie steeltjes. Zet water op en breng het aan de kook. 

Spoel de verse spinazie een paar keer goed. Doe de spinazie en kruiden (excl zuring en marjolein) in het kokende water tot het opnieuw kookt. 

Haal de kruiden er uit en koel af met koud water. Pureer/mix deze kruiden tot een puree.

Voeg de zuring en marjolein toe en mix nog eens.

Haal de vis uit de stoofpan en zet opzij.

Voeg de kruidenpuree toe en voeg boter toe. Kruid met peper en zout.

Mix de saus licht schuimig met de staafmixer en voeg de vis toe.

 

Serveer dit gerecht met brood of aardappelen.