Ingrediënten

  • 500 gr pompoen (vruchtvlees)
  • 1 stevige vleestomaat
  • 1 ui
  • 480 ml Belfond Groentenfond
  • 500ml water
  • 1 dl room
  • Boter 
  • 1 teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • curry voor de liefhebbers

Bereiding

Kies een pompoen naar keuze en snij ze in blokjes van max 2,5 cm. Snij de tomaat in 4 en ontpit ze. 

Snipper de ui en laat de boter smelten. Eens de boter bruist, laat je de ui aanstoven. Voeg ook het teentje knoflook toe.

Voeg de pompoen en de tomaat toe aan de ui en knoflook en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat. Voor de liefhebbers, voeg 2 theelepels currypoeder toe.

Laat het geheel even aanstoven.

Voeg tenslotte de groentefond en het water toe en laat het geheel minimaal 30 minuten stoven.

Mix de soep en zeef indien nodig.

Voeg de room toe bij het opdienen of serveer apart.