Ingrediënten

  • 1 granny smith appel
  • 2 potjes Belfon groentefond
  • sap van 1 limoen
  • 8 kl zachte geitenkaas met vijgen
  • 8 stukjes fruitpasta
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 el fijngehakte noten

Bereiding

Schil de granny smith, verwijder het klokhuis en snij de appel in 8 gelijke stukken. Pers de limoen uit en voeg de fond en het limoensap samen.

Leg de appels in de limoen/fond mengeling en laat 5 minuten zachtjes koken.

Haal de appels van het vuur en laat afkoelen. Eens afgekoeld, plaats je de appels in de koelkast voor minstens 2 uur.

Dresseer de bordjes door eerst een veeg geitenkaas over de bordjes uit te smeren. Leg er een stukje gemarineerde appel op.

Leg een stukje fruitpasta op de appel, wat snippers basilicum, nootjes en kruid af met peper.