Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 volledige kip
  • 200gr spek 
  • 500 gr champignons 
  • 100 gr zilveruitjes 
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 fles rode wijn
  • 1 pot kippenbouillon van Belfon (240 ml)
  • 300 ml water
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el rodebessengelei
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 stengels peterselie
  • boter
  • peper
  • zout

Bereiding

Pel de sjalot, de ui en de knoflook. Snipper ze fijn en fruit ze in de boter. Maak ondertussen de champignons schoon en voeg ze samen met de gepelde zilveruitjes toe in de boter. Voeg de balsamicoazijn toe en laat verder inkoken. Wanneer de azijn is ingekookt, draait je het vuur af.

Neem de kip en kruid deze met peper en zout. Doe een klont boter in een braadpan en plaats de stukken kip in de boter. Doe vervolgens de kip bij de uitjes en voeg het kruidentuiltje en de peterselie toe.

Bak de spekblokjes knapperig in de braadpan van de kip en voeg ze eens krokant bij de kip en de groenten. Overgiet het geheel met de font, het water en de wijn. Breng het geheel aan de kook en laat een uurtje sudderen. (kooktijd afhankelijk van de kwaliteit van het vlees)

Schep de kip, uitjes en champignons uit de pan. Verwijder het kruidentuiltje. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte en doe ze weer bij de kip. Laat alles nog even goed verwarmen.

Dit recept is heerlijk met een fris slaatje en een stokbrood.