Ingrediënten

  • 4 rode bieten (fijngesneden)
  • 1 tl griessuiker
  • 4 el zure room
  • 2 el rodewijnazijn
  • 3 potjes rundsfond Belfond
  • verse bieslook (of bladpeterselie)
  • basilicum (gedroogd)
  • gedroogde marjolein
  • zout
  • peper
  • water

Bereiding

Poets de bietjes en kook ze in het gezoute water voor 5 minuten. Verwijder de schil en snij ze fijn. Meng 2 bietjes met azijn en suiker en dek ze af. Plaats de bietjes in de koelkast voor zeker 2uur. Snij de 2 overige bietjes in blokjes en zet opzij (zonder azijn en suiker).

Breng de fond aan de kook en voeg de blokjes (zonder azijn en suiker) toe. Kruid met marjolein en basilicum. Laat het geheel 15 minuten koken met deksel. 

Mix de gemarineerde bietjes met de staafmixer en voeg ze bij de soep. Kruid met peper en zout en warm op. Eens op 'eettemperatuur' kan je de soep opdienen.

Voeg naar smaak een toef zure room toe, wat bieslook of platte peterselie.