Ingrediënten (voor 4 personen)

  • ½ Romanesco kool

  • 300g Risottorijst 

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 scheut witte wijn

  • 2 potten gevogeltefond van Belfond

  • 2 el mascarpone

  • 2 stengels selder

  • 100g pecorino

  • 8 kippenbouten (kippenfilet kan maar zorgt voor minder smaak)

  • 100g noten naar keuze (kies wel voor naturel, geen gezoute versies)

  • 1 citroen

  • peper

  • zout

  • water

  • olijfolie

  • 3 el honing

  • tijm

  • 1 el currypoeder

Bereiding

Verwarm de over voor op 210 graden. Maak een mengsel van de curry, honing, peper, zout en citroen (in partjes) en wrijf de kip er mee in.

Plaats de kip in de oven voor een 30-tal minuten. 

Smelt flink wat boter in een stoofpot, snij de romanesco, look, selder en ui fijn, stoof deze aan. Voeg kort nadien de rijst toe en stoof deze tot de rijst glazig wordt.

Blus de mengeling van rijst en groenten met witte wijn en een beetje fond. Telkens alle vocht is verdwenen, giet je opnieuw een beetje fond bij. Dit herhaal je tot de rijst gaar is.

Meng een paar lepels mascarpone onder de rijst voor de smeuïgheid. Kruid naar smaak met peper en zout.

Verhit een 2de pan en bak de noten en tijm krokant in een scheut olijfolie.

Plaats de rijst met groentjes op het bord, samen met een krokant stukje kip, de nootjes en wat pecorino. 

Smakelijk!