Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 gr iberico pluma steak of varkenshaasje
  • 2 rode ajuinen
  • peper en zout
  • 4 zoete aardappelen
  • olijfolie
  • paar takjes verse tijm
  • olijfolie
  • 2 a 3 bladen boerenkool
  • 2 el granaatappelpitten
  • 1 liter water
  • 50 gr zeezout
  • boter
  • 1 potje demi glace Belfond 240 ml.

 

Bereiding

Meng het zeezout met koud water. Was en snij de zoete aardappel in stukken en leg ze in het water. Laat het 1 dag of 1 nacht afgedekt staan op kamertemperatuur (fermenteren).
Doe de zoete aardappel in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout en bak gaar in de oven op 180°.
Snij de rode ajuin fijn en bak samen met de steak aan in boter en olijfolie. Kruid met peper, zout en verse tijmblaadjes. Voeg de demi glace toe.

Zet het vuur laag en voeg nog wat klontjes boter toe en laat op zacht vuurtje nog eventjes verder stoven met deksel op de pan. Als het vlees gaar is (ongeveer half uurtje) snij je het vlees in reepjes. Haal de nerven uit de boerenkool, was de boerenkool en snij in reepjes. Stoof aan in olijfolie en kruid met peper en zout.

Werk af met granaatappelpitten.
 

Smakelijk!

 

Met dank aan Christine Van Imschoot voor het recept