Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 g mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 150 ml rode wijn
  • 240 ml visfumet van Belfond
  • 500 g witvisfilet (bijv. schelvis of meerval), in stukken
  • 3 takjes rozemarijn
  • extra vierge olijfolie
  • 1 ongesneden knapperig brood (± 400 g)

Bereiding

Controleer de mosselen, spoel ze goed. Verhit een pan met olie, fruit de ui en de knoflook en voeg peper toe.

Schenk de wijn en de bouillon bij de groenten. Voeg de tomaten toe en plet ze met een vork. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.

Voeg de vis en de mosselen bij de tomatensaus en kruid met peper en rozemarijn.

Laat het geheel pruttelen onder gesloten pot voor een 8-tal minuten. (als alle schelpen open staan, is het oke).

Verdeel de soep in kommetjes en voeg naar smaak wat druppels olijfolie toe.

Serveer deze soep met lekker knapperig brood.