Ingrediënten

  • 700 gr kalkoenfilet
  • 150 gr gerookte spek (blokjes)
  • 250 gr champignons
  • 1 preistronk
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el dragon
  • 200 ml room
  • 1 potje Belfond gevogeltefond
  • dijonmosterd
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • water

Bereiding

Start met het snijden van de kalkoenfilet in hapklare stukken. Kruid de kalkoenstukjes met peper en zout. Zet een pan op met olijfolie. Bak de stukjes kalkoen goudbruin. Haal de stukjes uit de pan en bak het spek krokant.

Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de prei in ringen en de champignons in 4. Fruit de ui en de knoflook, voeg daarna de prei toe. Als laatste voeg je de champignons toe en laat je ze 5 minuten meebakken. Voeg de kalkoen bij de groenten en voeg de fond en wat water toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op een laag vuurtje.

Voeg de room toe, de mosterd, dragond en spekblokjes. Laat het geheel naog 10 minuten pruttelen.

Breng op smaak met peper en zout.