Ingrediënten

  • 3 el bloem
  • laurier
  • tijm
  • 3 dl rode wijn of 7,5 dl zoet bruin bier (bijv. trappist)
  • 2 sneden peperkoek
  • 1 potje Belfond Wildfond
  • 2 uien
  • 1 haas
  • boter
  • 1 reep zwarte chocolade
  • water

Bereiding

Snij de haas in gelijke stukken (of vraag jouw slager dit te doen). Kruid de haas met zout en peper.

Smelt voldoende bote rin een braadpan. Als de boter bruist, voeg je de haas toe. Probeer zo weinig mogelijk vrije ruimte in de pan te hebben zodat de haas goed kan kleuren en de boter niet kan aanbranden. Braad de haas aan beide kanten goudbruin. Uiteraard is het vlees dan nog niet gaar maar wel voorzien van een heerlijk korstje.

Snij de ui in hapklare stukken en voeg ze toe, samen met de tijm en laurier.

Neem de bloem en voeg langzaam bij het vlees en de ui. Blus het geheel met de trappist. Voeg tot slot de wildfond toe en water tot het vlees volledig onder staat.

Eens het geheel kookt, voeg je de peperkoek toe. Laat dit minstens 2u sudderen zonder deksel.

Na 2u (of helemaal op het einde) voeg je de chocolade toe en roer je alles nog eens door.

Heerlijk met een hartige puree of kroketjes.