Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kleine witte bloemkool
  • 4 pralines
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el gehakte noten
  • nootmuskaat
  • 2 el mascarpone
  • boter
  • 1 potje visfond Belfond 240 ml
  • 4 stukken vis naar keuze

 

Bereiding

Haal 2 roosjes van de bloemkool en snij ze fijn tot je een crumble krijgt. Meng deze rauw gesneden bloemkool met de geraspte kaas en de gehakte noten en bak kort aan in wat boter. Kruid met peper en zout.
Stoof 6 roosjes bloemkool in wat boter met een klein bodempje fond gaar.
Prak de gare bloemkoolroosjes grof met een vork totdat je de structuur van risotto krijgt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de mascarpone onder de gare bloemkool. Het geheel moet smeuïg zijn.
Verdeel de bloemkoolrisotto over borden samen met de gebakken vis. Werk af met de bloemkoolcrumble.
Bak 4 stukken vis naar keuze in olijfolie en boter. Kruid met peper en zout.

Heel lekker met coquilles.

Smakelijk!

 

Met dank aan Christine Van Imschoot voor het recept