Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 venkels
  • 1 sjalot
  • boter
  • 1/2 glas witte wijn
  • 2 el witte wijnazijn
  • 250 ml room
  • 1 potje visfond Belfond 240 ml
  • 600 gr verse zalmfilet
  • zakje waterkers
  • olijfolie
  • boter

 

Bereiding

Snij 1 venkel en de sjalot fijn en stoof aan in wat boter. Kruid met peper en zout. Blus met wijn en azijn. Laat de alcohol 5 min uitkoken.
Voeg nu de fond en de room toe en laat op een zacht vuur 20 min pruttelen tot de venkel gaar is.
Mix met de staafmixer fijn tot een dikke saus.

Snij terwijl de saus aan het pruttelen is de andere venkel in dikken schijven. Bak de schijven venkel gaar in wat olijfolie. Kruid de venkel met peper en zout.
Verdeel de saus over een ovenschotel en leg de gebakken venkel op de saus. Leg de vis op de venkel. Kruid met peper en zout.

Bak in de oven op 180° tot de vis gaar is en de saus aan het pruttelen is.
Werk af met waterkers en serveer met gekookte aardappelen.

Smakelijk!

 

Met dank aan Christine Van Imschoot voor het recept