Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 kreeft +/- 600 gram
  • 1 potje Belfond Groentenfond
  • 1 koffielepel grofgemalenpeper
  • 200 gram pasta (spaghetti of linguini)
  • 1 sjalot
  • Scheut witte wijn
  • 1 potje Belfond Kreeftenfond
  • 1 dl culinaire room
  • 6 kerstomaatjes
  • Peterselie en/of bieslook

Bereiding

De kreeften

Verdoof de kreeften door deze een half uur in de diepvries te plaatsen. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een potje Belfond Groentenfond toe samen met wat peperbollen. Laat dit even koken. Als het water en de fond koken, leg de kreeft met kop en voelsprieten eerst in het water. Laat exact 4 minuten koken en haal ze eruit. Koel ze direct af onder koud stromend water. Na het afkoelen, halveer je de kreeften met een groot keukenmes. Haal het maagzakje uit de kreeft (dit zit net achter de ogen). Indien gewenst kan je de groene massa ook verwijderen en de kreeft kort spoelen onder de lopende kraan. Haal de scharen van de kreeft.

De Saus

Kook de spaghetti of Linguini al dente in een ruime pot water. Fruit terwijl de spaghetti kookt een fijngesneden sjalot in wat olijfolie.Blus de ui met een scheut witte wijn en laat dit inkoken Voeg nadien de Belfond kreeftenfond toe en laat het geheel verder pruttelen.

Voeg de room toe en kruid af met peper en zout. Voor het serveren, voeg je de stukjes kerstomaat toe en laat deze even meekoken.

De Barbecue

Leg eerst de grootste scharen op de grill. Leg 3 min later de kleinere scharen erbij. Leg 3 min later de kreeften met de vleeszijde op de grill boven een gemiddeld vuur. Laat 3 à 4 minuten grillen. Controleer de kreeften regelmatig. Het vlees is snel te gaar. Het kreeftenvlees mag niet glazig mee zijn. Serveer op een diep bord eerst wat pasta met saus, leg de kreeft met schaar erbovenop en werk af met wat saus en kruiden.