Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 grote gepelde tomaten in stukjes -
  • 1 potje blanke gevogeltefond Belfond 240 ml
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse of gedroogde basilicum
  • oregano
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250 gr ricotta
  • 200 gr gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 zakje mini mozzarella
  • 1 klein blik witte bonen
  • 2 el melk

 

Bereiding

Snij de courgette en aubergine in schijven en bak de groenten gaar in olijfolie in een pan. Kruid met peper en
zout. Doe de tomaten in een pan samen de look, peper en zout, 1 el olijfolie, de fond en wat verse of gedroogde basilicum en oregano.

Laat de saus 10 a 15 op een zacht vuur pruttelen.

Mix de saus met een staafmixer of in de blender.
Laat de bonen uitlekken en doe ze samen met de ricotta, peper en zout en 2 el melk in een cutter en mix tot een crème.

Begin nu de lasagna op te bouwen.
Eerst een laagje tomatensaus in een vuurvaste schotel. Dan een paar schijfjes aubergine. Daarna wat bonen saus.

Nu een schijfje courgette en wat mozzarella. Strooi tussen de lagen steeds wat gemalen Parmezaanse kaas. Eindig met wat tomatensaus en bonencrème.

Bestrooi de ovenschotel met gemalen kaas en besprenkel met olijfolie. Bak op 190° 20 a 25 min tot alles begint te pruttelen.

Smakelijk!

 

Met dank aan Christine Van Imschoot voor het recept