Benodigdheden (4 personen)

  • 100 gr reepjes spek
  • 200 gr spieringkotelet
  • 150 gr varkensworst
  • 100 gr varkenssneetjes (reepjes)
  • 100 gr Chorizo
  • 3 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 300ml Passata
  • 480ml Rundsfond Belfond
  • 600ml Water
  • 2 laurierblaadjes
  • komijnzaad
  • 1 sinaasappel
  • 600 gr zwarte bonen uit blik
  • peterselie

Bereiding

Neem een pan, zet deze op het vuur en bak het spek aan. Voeg na 2 minuten de varkenssneetjes, worst en spieringkotelet toe en bak aan.

Versnipper de ui, de look en de chorizo en voeg toe. Van zodra de ui glazig is, voeg je de passata, fond, water, komijnzaak en laurierblaadjes toe.

Voeg geraspte appelsienschil toe, pers de vrucht uit en laat alles minstens 1,5u pruttelen. De gaartijd is afhankelijk van de kwaliteit van het vlees. Voeg indien nodig nog wat extra water toe als de stoofpot te droog wordt. Als het vlees gaar is, voeg je de bonen toe.

Serveer met witte rijst of puree en werk af met peterselie.