Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 stukjes dun kalfsvlees
  • 3 teentjes look
  • olijfolie
  • een paar salieblaadjes of gedroogde salie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 bokaaltjes rundsfond Belfond 240 ml
  • fijngesneden peterselie
  • peper en zout
  • eventueel Italiaanse gedroogde kruiden
  • oregano (verse of gedroogde)

Bereiding

Bak de stukjes vlees goudbruin aan beide kanten in olijfolie. Kruid goed met peper en zout. Neem het vlees uit de pan.

Voeg nu de salie, geperste look, tomatenpuree en oregano toe. Bak eventjes in de olie en voeg nu de fond bij de kruiden.
Leg het vlees in de saus en laat een 10 a 15 min op zacht vuur pruttelen. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.
Werk af met fijngesneden peterselie.

 

Met dank aan Christine Van Imschoot voor het recept