Ingrediënten

  • 500 gr champignons
  • 30 gr (gedroogd) eekhoorntjesbrood
  • 1 ui
  • 1 potje Belfond gevogeltefond 
  • 1 dl room
  • boter
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie 
  • peper
  • zout
  • water

Bereiding

Indien je met gedroogd eekhoorntjesbrood werkt, week je deze eerst een half uurtje in koud water. Snipper ondertussen de ui en de knoflook, maak de champignons schoon en snij de in plakjes. 

Verwarm de boter op een matig vuurtje en stoof de ui, look en champignons aan. Voeg het eekhoorntjesbrood, de fond en wat water toe.

Breng het geheel aan de kook en laat minstens 20 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. 

Mix de soep en zeef ze door.

Voeg ter afwerking de room toe en breng op smaak met peper, zout en peterselie.

Heerlijk met een getoaste boterham, boter, peper en zout.